Analitika za spletno trgovino

Da bo spletna trgovina uspešnejša in razširljivejša, je analitika preprosto nujna. Ni dovolj, da zaženete oglaševalsko kampanjo – izračunati morate tudi, koliko ste vložili in koliko ste prejeli. To je naloga, kajne? Za doseganje maksimalne učinkovitosti in ugotavljanje ROI (return on investment) bomo vzpostavili spremljanje rezultatov oglaševalskih akcij. In kako? Zdaj bomo ugotovili in vas naučili, ne skrbite.
Obstajajo različna analitična in nadzorna orodja, ki se lahko uporabljajo v e-trgovini. Eden najučinkovitejših je Google Analytics. Ponuja podrobne informacije o prometu na vašem spletnem mestu, vključno z virom prometa in konverzijami. Uporaba Google Analytics vam omogoča spremljanje učinkovitosti različnih kanalov: iskanje, oglaševanje na socialnih omrežjih, email marketing itd.

Analitika in spremljanje e-trgovine v storitvi Google Analytics 4

Google Analytics je 2024 posodobljen seznam telefonskih številk po vsem svetu eno najpogostejših in najmočnejših analitičnih orodij, ki se uporablja za merjenje in analizo prometa na spletnih mestih in aplikacijah. Zagotovili bomo pomembna poročila in kazalnike v Google Analytics 4, ki jih je mogoče uporabiti za učinkovito analizo dejavnosti e-trgovine.Zahvaljujoč razvoju Google Analytics od Universal do GA4 je mogoče dinamično analizo statistike izvajati ne samo glede virov prometa, naprav, lokacije in drugih osnovnih parametrov. Odslej je možna analiza glede na platforme – strani in aplikacije. Nov vir GA4 omogoča zbiranje podatkov na enem mestu z različnih platform – mobilnih in namiznih. Analitika in spremljanje v e-trgovini omogočata. Spremljajte učinkovitost oglaševalskih akcij. Zbirajte dragocene podatke o vedenju uporabnikov;
pravočasno odzivanje na spremembe in prilagajanje tržnih strategij.V tem članku si bomo ogledali glavne kazalnike e-trgovine, ki jih je treba spremljati za uspešno spletno poslovanje.

Standardno poročilo o pridobivanju uporabnikov

2024 posodobljen seznam telefonskih številk po vsem svetu

To poročilo vsebuje meritve, razčlenjene po prometnih kanalih, ki so uporabnike najprej pripeljali na spletno mesto.To poročilo zagotavlja meritve, razčlenjene po prometnih kanalih, ki so uporabnike najprej pripeljali na spletno mestoTo poročilo vam pomaga prepoznati. Viri novih uporabnikov: organsko iskanje, neposredno trženje, napotitveni promet, družbeni mediji itd. Uspešnost oglaševalske akcije: katere oglaševalske akcije Google Ads privabijo največ novih uporabnikov na vaše spletno mesto ali aplikacijo. Ustreznost privabljenega prometa: tukaj poleg število novih uporabnikov, obstaja cel seznam jgfjymgmngyvjmgvjmngvjn indikatorjev. Seje z interakcijo (Engaged sessions).Stopnja angažiranosti. Število sej z interakcijo na uporabnika (angažirane seje  na uporabnika. Opomba: da se seja šteje za “angažirano” in je vključena v izračun stopnje angažiranosti, mora biti izpolnjen vsaj eden od pogojev pred sejo: Privzeto poročilo ima naslednje parametre, po katerih lahko segmentirate podatke v poročilu o angažiranosti uporabnikov: Privzeta skupina kanalov (ta parameter je tudi privzet), Kanal, Vir ali kanal, Platforma, Kampanja, Vrsta oglaševalskega omrežja Google Ads in Oglas ime skupine. Vsi ti parametri so povezani s prvo vključitvijo uporabnika.

Standardno poročilo o pridobivanju prometa

Poročilo o dodeljevanju prometa 银行电子邮件列表 zagotavlja statistične podatke o novih sejah, ne glede na to, ali so te seje uporabnikov, ki so vaše spletno mesto obiskali prvič, ali tistih, ki so vaše spletno mesto že obiskali. To poročilo se razlikuje od poročila o pridobivanju uporabnikov, ki se osredotoča samo na prvo sejo novega uporabnika in ne upošteva ponavljajočih se obiskov spletnega mesta. Poročilo o pridobivanju prometa zagotavlja statistične podatke o novih sejah. Poročilo vsebuje naslednje meritve, ki jih je mogoče uporabiti za raziskovanje uporabniških sej in interakcij. Meritve v poročilu so skoraj enake meritvam v prej opisanem poročilu, vendar je število uporabnikov v tem poročilu število novih in vračajočih se uporabnikov, pojavi pa se nova metrika, število sej. Standardno poročilo Google Ads Campaigns (Google Ads oglaševalske akcije. Za podrobno analizo oglaševanja Google Ads v GA4 je na voljo priročno poročilo. To poročilo se nahaja v zavihku Monetizacija in vsebuje podatke o interakcijah z izdelki, predstavljenimi na spletnem mestu ali v aplikaciji

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注